Skąd się biorą problemy ze wzwodem?



Istotnym
czynnikiem wpływającym na potencję jest
właściwe odżywianie.
Dobra dieta jest w stanie poprawić nie tylko poziom potencji, ale
też płodność. Zwróćmy chociażby
uwagę na to, co tracimy podczas
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do dosyć
istotnych ubytków selenu.
Można go unormować spożywając
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny równie
ważny składnik naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
przemianę testosteronu, ten natomiast
pobudza nasze libido. W czasie
spożywania napojów procentowych czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
lecz szybko można go uzupełnić
poprzez potrawy strączkowe, wybrane
ryby, mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niezwykle
istotnym składnikiem jest także
arginina, stanowiąca 80 procent
ejakulatu. Arginina powiększa
wytwarzanie spermy i zwiększa żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
również w czasie chemicznej
przemiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak czekolada, mięso wołowe, nerkowce, niektóre ryby, orzechy, słonecznik czy indyk.
Warto zwrócić
również uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, jaka jest
określana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, zarodkach pszenicy a także
ciemnym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która wpływa na
odpowiednie uwalnianie
hormonów. Jeśli pragniemy
unormować jego niedobory skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



levitra
cialis



Comments are closed.